Aki nem megy el választani, az kussoljon.
Ha érvénytelenül szavaz akkor is.

Egyszerű. Kuss legyen annak, aki annyit sem képes megtenni, hogy elmegy szavazni, és érvényesen szavaz. Otthon, baráti körben, kocsmában vagy munkahelyen. Mindenhol.

A világban a legnagyobb hiány nem informatikusokból, vagy burkolókból, esetleg tanárokból, vagy hentesekből van. Hanem józan észből. Használd az eszed, ne legyél felprogramozott robot egyik oldal által sem, hanem gondolkozz, és dönts saját belátásod szerint.

Segítek.

  • Ha nem mész el szavazni, akkor beleegyezel abba, hogy azt csináld, amit mások kitaláltak (akik elmentek szavazni) helyetted.
  • Ha elmész, és érvénytelenül szavazol, akkor azzal semmit nem üzensz, csak kiröhögnek azok akik érvényesen szavaztak, ugyanis amit ők leadtak az számít, amit te az meg nem. Ráadásul elfecsérled az idődet, meg a pénzt amit arra költünk (adónkból az állam), hogy azt a szavazatot ellenőrizzék, és lejegyzőkönyvezzék, hogy érvénytelen. Ezt az érvénytelen szavazati mozgalmat azok találták ki, akiknek az az érdeke, hogy minél kevesebben szavazzanak. Neked nem ez az érdeked.
  • Ha a szomszéd máshová szavazott, attól ő még tarthatja neked a létrát amíg a függönyt szereld fel. Nem jobb vagy rosszabb ember, csak más. Ülj le vele beszélgetni, és nyitottan gondolkodj el rajta, vajon ő miért döntött így. Remélhetőleg ő is kíváncsi és nyitott lesz rád. Ennyi kellene.
  • Nincs olyan, hogy "állami pénz". Az a te meg az én pézem, amit adó formájában befizettünk. Szóval ha nem mész el mások fogják eldönteni (akik elmentek), hogy mi legyen a te pénzeddel (ki lopja el, vagy ne - újra, vagy továbbra is).
  • Az "úniós támogatás" is adópénz, csak más államokban élő emberek adják össze. Németek, olaszok, franciák, és a többiek akik "nettó befizetők". Persze nem szívjóságból, vagy alamizsnából adják, hanem hogy legyen hol olcsón megtermelni a cuccokat amiket ők majd otthon megvesznek, és hogy ez működjön, legyen infrastruktúra (utak, internet, stb.). Ez azért jó, mert neked meg nekem így lesz munkánk, illetve azon az úton elgurulunk mi is, amerre a kamionok mennek.
  • Brüsszel egy város, nem megy senki után. Olyan mint Győr, vagy Szentes. Ott is emberek laknak és dolgoznak. Ha elindulsz az ellenkező irányba, el fogsz távolodni tőle. Nem fog szaladni utánad, mert nincs lába. Mondjuk ezzel pont átb.vertek azok akik ezt kiplakátolták a mi adómilliárdjainkból országszerte.
  • Habár a népszavazási kérdések úgy vannak megfogalmazva, hogy élő ember ne válaszoljon rá igennel, de nem bonyolult a helyzet végül. Ha "nem"-et húzol mindenhová akkor a jelenlegi kormánnyal vagy, ha "igen"-t, akkor ellenük. Függetlenül attól, hogy mi van a lapra írva. Sajnos itt is igaz: Mondjuk ezzel pont átb.vertek. De érvényesen kell szavazni, üzenni kell melyik oldallal vagy. Itt azért aki ezt a kérdéssort megszavazta / kitalálta azt eltiltanám 5 évre a közügyektől. Ugyanis félrevezető az egész:
    • Nem az iskolai oktatóktól, tanároktól kapja a gyerek a felvilágosítást, hanem az osztálytársaitól és az internetről. Ezt pedig nem a népszavazás befolyásolja, hanem hogy a szülők otthon (te meg én) mennyit beszélgetnek a gyerekkel. Semmi más. Ha pornót vetítenének osztályfőnöki órán, a gyerek kezelni tudja majd, ha a szülő(k) felkészítik erre. Ez a szülő(k) felelőssége és az is volt minden törvény nélkül. Ez azért fontos, mert az interneten a pornó is szabadon elérhető, és a gyerekek el is érik. Formálja őket. Beszélni kell velük erről otthon.
    • Ha van olyan kislány vagy kisfiú (vagy más nemű... vagy többes, vagy semleges) akinek 2 vagy több ugyanolyan nemű szülője / gondozója van, akkor azt a gyereket a világból ki fogják cikizni a társai. Azzal kellene foglalkozni, hogy az iskolai macerálás ilyen szintjét megállítsuk (és nem csak ebben a témában).
  • Az ellenzék nem egyezett meg senkivel gázcsapok elzárásáról vagy katonák és fegyverek küldéséről. Addig amíg nem választotta meg őket senki, addig ha beszélnek is emberek velük, az csak azért van, hogy a jelenlegi hivatalos kormányt bosszantsák. Semmi másért.
  • Sajnos a viccpárt(ok) nem többek ennél. Vicc. De inkább olyan amiért pofon járna, ugyanis csak terhelik intellektuális hulladékkal az életünket, és a közösen befizetett adónkat égetik. Tényszerűen csak gyengítik a kormányváltó oldalt, csak annak mondom akinek ez a fontos. Aki a viccpárt(ok)ra szavaz, majdnem olyan kártékony a társadalomra, mint aki érvénytelenül szavaz (szerintem). Más lenne a képlet, ha lenne igazi alternatív üzenetük, mert a "minden legyen jobb" egy nagyon veszélyes kívánság. Például szerintem a "bal" ne legyen "jobb", mert eltévedünk.
  • Amit az ukrán helyzettel kapcsolatban látunk, azt fenntartással kell kezelni, mert ez egy olyan mértű dolog, amit csak több évtizedes távlatból fogunk valamennyire átlátni. Nem lesz most érthető senkinek, hogy bárki aki valamit csinált az jól tette-e amit tett vagy sem. Amit az ukrán elnök mond, azt is fenntartással kell kezelni, ugyanis az oroszok ágyúkkal lövik, én is bármit mondanék, bárkiben próbálnék bűntudatot kelteni, csak jöjjenek segíteni.
    • Persze mondhatjuk, hogy a magyarság már adott ukrán oldalon harcoló embereket, hiszen a kárpátaljai magyarok ott harcolnak, védik azt a földet amit a történelmi magyar földből csatoltak fegyveres konfliktus eredményeként Ukrajna jelenlegi területéhez, de nem mondjuk.
    • Esetleg azt is lehetne mondani, hogy talán az ukrán külpolitika nem a legsikeresebb volt az elmúlt időszakban, ugyanis Oroszország konrétan megtámadta. Ez persze annyira váratlan, és elképzelhetetlen volt, hogy érthető miért nem számított erre az ukrán külpolitika sem, de ne felejtsük el, nem Finnországot támadták meg.
    • Amit Oroszország tett, az törvénytelen, és megbocsáthatatlan. Nem kérdés.
    • Szerintem aki magyar katona van, és ami Magyarországon fegyver van az maradjon itt, és védjen meg bennünket. A NATO jó, a NATO tagság jó, mert csak velük együtt vagyunk elegen, hogy legyen esélyünk, hogy az orosz katonaság ne gondoljon arra, hogy erre kéne tovább menni.

Jól van, szavazok. De kire?

Nem ússzuk meg a házi feladat elkészítését emberek! De még nem vagyunk elkésve! Most is mint mindig, használjuk a józan eszünket!

  • Az internet a barátunk, minden ott van.
  • Az országos lapra, azt a pártot kell bejelölni, amelyiknek a programja szimpatikus. Szóval meg kell ismerni -> el kell olvasni a programjukat. Kész.
    • Ha mondjuk félsz, hogy valamelyik párt hozzányül az SZJA-hoz, és nettó 100.000 Ft-tal kevesebbet fogsz hazavinni, akkor ne szavazz arra a pártra, amelyik "arányos közteherviselés" címén növelné a munka adóterheit. 
    • De ha szerinted a gazdagabbaknak többet kell betenni, akkor szavazz rájuk, ha a program többi pontja is elfogadható.
  • A helyi lapon lévő egyes jelölteket kell lenyomozni. Ez már macerásabb. Az interneten fent van, kik lesznek a lapon a te körzetedben. Miket mondtak, mikor mondták, mit ígértek, mi valósult meg, van-e tapasztalata, vagy lánglelkű kezdő aki már 4 év alatt bebizonyította, hogy semmit nem tud elérni. Persze az is fontos, milyen színekben indul, de a személyiség a döntő szerintem.
    • VIGYÁZZ! Ha internetes keresőket használsz, a tanulási algoritmus nem azokat a találatokat fogja előre sorolni neked, mint annak akinek az érdeklődése ellentétes.
    • Ha te általában "Gyurcsány hülye" kereséssel kezded minden napod, akkor az erről szóló információkat rakja előre a keresőmotor, akkor is, ha csak annyit írsz be, hogy "Gyurcsány".
      Persze ez igaz akkor is, ha "Orbán hülye" keresési kifejezéssel operálsz. Ezt csak úgy tudod ellensúlyozni, ha direkt rákeresel egy bizonyos személlyel kapcsolatban ellentétes dolgokra is. Mondjuk "Orbán Viktor sikerei" és "Obán Viktor hazaáruló". Vagy "Gyurcsány Ferenc gazdasági csoda" és "Gyurcsány Ferenc tolvaj".

Nem bonyolult dolgok ezek szerintem, és kepesek vagyunk felelősen dönteni. Be kell fektetni ezt a kis munkát 4 évente, de megéri, mert felelős és értelmes államplgérként megtettük a kötelességünket.

Találkozzunk vasárnap! Béke veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://apuelmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9617794991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Apu elmondja

Elértem a 40-es mérföldkövet, és mivel elkezdődött a "B" oldal az életemben arra gondoltam lenne pár érdekesség amit megoszthanék. Lesz család, autók, motorok, utazás és remélhetőleg még több érdekes dolog.

Friss topikok

süti beállítások módosítása